pondělí 7. května 2012

My Brazilian friend Bruna's first post: Silver holographic pigments Nyx vs. Akakia By Femme

Na úvod trochu vysvětlení. Už jsem tu v nedávném postu zmiňovala, že jsem nabídla mé brazilské kamarádce prostor mého blogu k postování jejích příspěvků o kosmetice. Přišlo mi to jako zajímavý nápad, protože ona nechtěla svůj vlastní blog, takže takhle se alespoň tomu mému rozšíří obzory a dozvíme se, co se líbí a prodává skoro na druhé straně planety.

Bruna u mě vyhrála giveaway a od té doby si často píšeme a "povídáme". Velký problém je, že ona neumí anglicky (já teda taky moc ne, ale něco dohromady dám) a já samozřejmě neumím (zatím :) portugalsky. Tudíž všechno za nás vyřizuje Google, což je někdy urputný boj a nejvyšší stupeň fantazie nutný!!

Tudíž je třeba upozornit, že samozřejmě chci její články překládat, abyste z toho také něco měly, ale budu ten text omezovat na nejnutnější informace. Pokud budete chtít znát (přibližně) celý text, budete si muset celý zkopírovat do překladače, případně samy přeložit ;)

Bruna žije v Brazílii v Maringá a je jí 24 let. Pro mě typická Brazilka je Adriana Lima, tudíž mě dost překvapilo, že ona je skoro blonďatá princezna se světlou a krásnou pletí :)


Bom dia leitores. Meu nome é Bruna, tenho 24 anos, sou brasileira e moro em Maringá-Paraná.
Antes de tudo, gostaria de agradecer a minha querida amiga Mina pela oportunidade de poder mostrar a vocês, alguns produtos brasileiros.
O meu primeiro post será uma comparação entre o pigmento prata holográfico da Nyx- Disco Ball e o pigmento prata holográfico da Akakia By Femme cosméticos. As duas marcas sao execelentes mas tem os prós e contras, vamos conferir:

O primeiro é o glitter da Nyx:
Ele tem uma embalagem ótima e resistente, que não faz muita bagunça na hora de aplicar. Basta ter um pincel pequeno ou derramar a quantidade desejada em uma superfície limpa. Os produtos da Nyx tem uma boa duração na pele e com o uso de um bom primer, os glitters ficam a noite toda. =)
O ponto negativo, na minha opinião, é que as partículas de glitter são grandes , e por isso, algumas pessoas não gostam de utilizá-los sozinhos. Ele custa R$ 15,00 aqui no país em alguns e-shops.

První post bude srovnání stříbrných holografických pigmentů od Nyx a Akakia By Femme. Obě značky jsou skvělé, ale mají své výhody a nevýhody. Pojďme se na ně mrknout:
První je Nyx:
Má pevné balení, na použití stačí nabrat na malý štětec nebo trošku vysypat např. na papír. Dobře drží na víčkách a krásně se třpytí celou noc. Nevýhodou pro někoho může být, že třpytivé částečky jsou velké.


O segundo pigmento é o da Akakia By Femme:
Este glitter é ótimo e o preço, melhor ainda! Ele custa R$ 9,00 aqui no Paraná e a marca possui diversas lojas espalhadas pelo país. Suas partículas são menores, brilham muito assim como os da Nyx e tem uma ótima fixação na pele. Adoro!!!
O único ponto negativo é a embalagem também, que quando você vai aplicar o produto, como ele é um pó muito fino e leve, acaba caindo para fora da embalagem e não dá para pegá-lo de volta =(

Druhé jsou Akakia By Femme:
Mínina pozn.: Jak jsem z textu pochopila, je to brazilská značka.
Třpytkou jsou menší a podobně jako Nyx dobře drží a nádherně se třpytí. Nevýhodu vidím v balení, protože je to velmi jemný prášek a při použití se sype a pak už nelze dát zpátky.


Eu, particularmente, prefiro misturar os dois glitters e usá-los sem uma sombra por baixo, porque os dois dão conta de cobrir toda a pálpebra. Além disso, fica um brilho incrível e você vai arrasar!
E vocês leitores, qual preferem? Já usaram outros tipos de pigmentos holográficos ou da Nyx?

Osobně míchám oba dva dohromady, používám je bez podkladového stínu s podkladovou bází od Touch of Nature (brazilská zn.), protože si je dávám na celé víčko. Neuvěřitelně se třpytí, budete zářit! A vy, používáte jiné holografické pigmenty nebo ty od Nyx?

24 komentářů:

  1. To je boží!!! V životě jsem holo pigmenty neviděla a asi jsem se právě zamilovala :D

    OdpovědětVymazat
  2. Super, že jsem píše ta tvá kamarádka :)Holografické pigmenty jsem moc nepoužívala, ale v tomhle článku mě to zaujalo, že jsi jdu nějaký někde najít ! :)

    OdpovědětVymazat
  3. tak toto je perfektné, na očiach vyzerajú krásne a celý nápad so spoluprácou-big like!! :) mína, ty vieš portugalsky? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkujeme!
      Portugalsky umím na úrovni cca 10 vyučovacích hodin :D

      Vymazat
  4. Používám od Nyx, ale nechápu jak jí to může držet bez nějaké báze nebo nějakého jiného "lepidla" na třpytky? Ale pokud má bázi pod třpytky tak souhlasím, že krásně drží celou noc i den;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak je to s bází, už jsem to doplnila!

      Vymazat
    2. Super, tak to už to chápu:-D A ještě jí prosím vyřiď, že má krásné obočí a dlouhatánské řasy! Třeba by nám někdy příště mohla prozradit i co používá na toto.

      Vymazat
    3. Zažádáno! (Ale nevím, jestli mi rozuměla :D)

      Vymazat
  5. Já myslim, že spolupráce bude super :) tyhle pigmenty jsou na mě trochu divočina, ale na nějakou výjimečnou událost proč ne :-))

    OdpovědětVymazat
  6. O glitter da Nyx comprei na casa do maquiador em Maringá, lá eles estão vendendo ótimos produtos de maquiagem!

    OdpovědětVymazat
  7. Moc děkuju všem za pochvaly spolupráce :) Moc nás to těší!!

    OdpovědětVymazat
  8. tyjo..to líčení je boží! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Aaaah to je krásný :) nikdy by mě to nenapadlo... určitě super nápad když se podělí někdo z jiné "kultury" s jejich oblíbenci :)
    Už vím co musím sehnat :D

    OdpovědětVymazat
  10. Taky jsem netušila o holo pigmentech - jsou prostě božííí! <3
    A ta spolupráce je asi trošku adrenalinek, když se dorozumíváte, jak se dorozumíváte - ne? :) Měla jsem za to, že angličtina bude hlavním prostředkem, ale to by zas byla moc nuda... ;-)
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máš teda pravdu, ale kolikrát se člověk i zasměje, co z toho všechno vyleze :D

      Vymazat
  11. Super post, těším se na další :-) Na jejích očích ty třpytky vypadají dokonale, ale já je takhle na celém víčku nikdy nenosím, během dne to prostě opadává :-(

    OdpovědětVymazat
  12. Super nápad ...moc sa teším na ďalšie príspevky

    OdpovědětVymazat
  13. Tak toto je tak nadherne! Uplne jej ziaria viacka, krasa!!! :) Clovek sa tu aj po portugalsky nauci :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! Kéž by to s tou portugalštinou bylo tak jednoduché :D :D

      Vymazat